streda 8. júla 2015

Kurz zdravého chudnutia- začíname

Čauky :)

Ako som už raz písala, pred pár týždňami som sa prihlásila do internetového kurzu na chudnutie na stránke http://www.chudnutie-ako.sk/ ... :) Zadáte tam e-mailovú adresu a chodia vám e-maily s postupom ako máte deň za dňom postupovať a ako neskôr zabezpečiť, aby ste už nepriberali... Kto chudne s anou, je to zbytočné, pretože v tomto kurze musíte jesť 5-6x denne malé porcie, a tak... :) Je to proste ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL (žiadne viditeľné kosti, sila, svalnaté telo, max. štíhla postava, ale nikdy nie CHUDUČKÁ...) Ana je skôr o pocite hladu, o pocitoch, keď cítite svoje vlastné kosti a ste chudučké, krehké :3 

Takže je to na vás ako sa rozhodnete, ale budem tu pridávať aj tento kurz, možno niekomu pomôže :)

Krok 0 - príprava

Ďakujem vám, že ste sa registrovali do tréningu chudnutia. Zajtra začíname. No ešte predtým by som vám rád odporučil, aby ste si spravili niekoľko prípravných krokov. O 10 dní sa vám to zíde.

Úloha číslo 1

Stiahnite si tento PDF dokument a vytlačte si ho. (Ak sa vám nedá PDF otvoriť, skúste si ten dokument otvoriť a vytlačiť ako obrázok.)
Po vytlačení na papier si do neho budete každý deň zaznamenávať vaše výsledky. Získate tak prehľad o tom, ako sa vám darí. Odporúčam vám, nalepte si ho niekam na dvere kde často chodíte. Nech vám pripomína váš zámer.

Odporúčam vám...

Ak máte chuť, spravte si test čo viete o chudnutí. Dozviete sa čo už viete a čo sa vám oplatí neskôr doštudovať. Zaberie vám to asi 10 minút. Kliknite sem a dostanete sa na test.

Odporúčam vám...

Ak môžete, odfotografujte sa v plavkách. Dnes! Postojačky spredu, zboku a zozadu. Vhodná je aj fotografia posediačky. Čím horšie a tučnejšie na nej budete vyzerať, tým lepšie. Cieľom týchto fotografií je, aby ste sa mohli neskôr porovnať. Nie o 10 dní, ale o niekoľko mesiacov. Keď budete štíhli, budete veľmi radi, že máte tieto fotky.

Úlohy

  1. Zajtra hneď ráno sa odvážte. Najlepšie je to robiť nalačno a po návšteve WC. Výsledok si zapíšte.
  2. Odmerajte si obvod pása a bokov. Pás môžete merať v oblasti pupka, alebo tam, kde je najväčší. Boky merajte v oblasti kde sa driek mení na stehná.
  3. Výsledky si zapíšte.
Ideálny výsledok kurzu bude, ak o pár dní budete mať menší pás. Váha môže byť rovnaká.

Čo budete potrebovať od zajtra na každý deň kurzu?

  • Kúpte si denne asi kilo zeleniny, akú máte radi. Kaleráby, paradajky, uhorky, brokolica... Čokoľvek. Prvé dni radšej menej, ale keď si zvyknete. Na úvod môžete denne zjesť pol kila zeleniny. Neskôr aj viac.
  • Každý večer budete musieť mať jasné, čo presne budete druhý deň jesť. Bude preto výhodné ak máte poruke nielen suroviny, ale aj krabičky či sáčky v ktorých si jedlo môžete odniesť do práce, na výlet, alebo kdekoľvek pôjdete.
  • Najvýhodnejšie býva pripraviť si jedlo na celý druhý deň ešte večer.
  • Každý deň vám odporúčam pre seba ušetriť denne asi pol hodinu až hodinu pre seba. Bude vhodné, ak tento čas venujete rýchlej chôdzi a pár minút čítaniu e-mailov z tohto kurzu.

Pripravení chudnúť?

Opakujte si večer v duchu slová ako „dokážem to“. Schudnem. Vydržím. Môžete si prečítať aj článok o tom, ako začať chudnúť, čo na to treba.
Zajtra začneme natvrdo.

Kontrola úloh:

  • Máte vytlačený dokument, v ktorom budete denne zaznamenávať priebeh chudnutia?
  • Nalepili ste si ho na viditeľné miesto? (Chladnička, zrkadlo v kúpeľni...)
  • Odfotili ste sa, aby ste mali fotku „pred chudnutím“?
  • Odvážili ste sa ráno a nalačno?
  • Zmerali ste si boky a pás ráno a nalačno?
  • Zapísali ste si váhu a miery do záznamu priebehu chudnutia?
(pre tie, ktoré to oslovilo- FITSPO)

STAY STRONG ;)




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára